ponedjeljak, 19. ožujka 2012.

Surduk O-treking!

U pripremi je natjecanje u trekingu, a po nazivu ćete pogoditi da je mjesto održavanja najviše brdo u Baranji, Banska kosa. Termin održavanja trke smo odredili za kraj rujna ili početak listopada 2012. godine, dok ćemo točan termin objaviti kasnije. Naša utrka se za sada neće bodovati za Treking ligu. Želimo atraktivnost i prirodnu očuvanost Baranje ponuditi poklonicima trekinga, te sve popularnije sportsko-rekreativne aktivnosti, da ju upoznaju kroz našu urku u svim njenim čarima i vrijednostima.
Kroz utrku će natjecatelji moći dodirnuti iskonsku prirodu surduka, šumaraka i proplanaka Baranjske planine, u kojima se krije mnoga i raznolika divljač, obići će se kroz utrku i mnoga sakralna mjesta i objekti, te objekti od povijesnog značaja. Na mnogim mjestima će se pružati vidici na ravnu Baranju, močvarni Kopački rit, na veliki plavi Dunav, a dosta toga će svatko za sebe zapaziti i doživjeti, jer bi nabrajati mogli još dugo.
Imaćemo tri kategorije: Ultra - dužina staze oko 60 km, Light - oko 25 km; i Jogging - oko 10 km.
U izradi su web stranice, dok se slažu i ostali dijelovi mozaika organizacije kojima ćemo dostojno ugostiti sve natjecatelje i omogućiti im maksimalan užitak na "Surduk O-trekingu 2012." Sudjelovanjem ćete se uvjeriti da Baranja i nije baš ravna!
Za sada toliko.....
Uživajte u fotkama iz Baranje, dok ju ne doživite osobno!