subota, 23. srpnja 2011.

DARko!

Članovi Udruge IZBOR i OK Sova iz Šećerane sudjelovali su u igrama na vodi u organizaciji Udurge P.G.D.I. iz Belog Manastira, a u spomen na pokojnog Darka Đukića, aktivnog i poštovanog člana, predsjednika navedene udruge. Igre su se održale 22. srpnja 2011. godine na bazenima u Belom Manastiru i odazvalo se ukupno 6 ekipa sastavljenih od 6 članova. Program je vodio "Jutromlat" i bilo je dobro. Najbrojnija ekipa je bila, pogađate, ekipa Sova, naših članova. Bili su najbučniji u navijanju i svi u istovjetnim odorama, da se zna. Natjecanje je prošlo u odličnoj atmosferi, organizaciji i utiscima prisutnih. Mi smo se držali da je važno sudjelovati, pa smo uključili naše mlade nade iz orijentacije i veterane, na kraju srednje životne dobi (bez ljutnje) i zauzeli časno predzadnje mjesto. Slike že vam prenijeti dio atmsofere.



































Do nagodinu!

Ljetna pauza! Vrijeme razmišljanja i zaključaka!

Dragi čitatelji......
svi su se razbježali i nedostupni su....natjecanje smo održali (pogledajte više na slijedećim stranicama http://orijentacijskiklubsova.blogspot.com/ i http://slavonijaibaranjaorienteering.blogspot.com/ ) i sada moramo hvatati pojedince za obećanu financijsku pomoć, jer naručeno moramo platiti. Kako god, sad smo u financijskim problemima, ne velikima, ali naruše zadovoljstvo uspjeha same organizacije natjecanja.
Kao udruga želimo unijeti živost u sredinu u kojoj djelujemo, ali osim izraza podrške nismo uspjeli dobiti ništa više. Od svih možemo istaknuti općinu Popovac i načelnika općine gospodina Zorana Kontaka, kao primjer ozbiljnog i odgovornog partnera u dogovorenom. Drugi se opravdavaju teškom situacijom, što donekle uvažavamo, ali nije razlog da se podrška obeća i na kraju ne ispuni.
Za jesen planiramo Školu orijentacije za odrasle, jer smo naišli na upite o istome, pa vjerujem da ćemo uspjeti provesti skraćenu verziju i obogatiti naše članstvo.
I dalje se borimo oko osiguranja sredstava za provođenje škole nordijskog hodanja i nabave adekvatnih štapova. Za sada samo obećanja, kao što već rekoh. Bitno da se za nogometne klubove izdvaja i po desetak tisuća eura godišnje plus interventna sredstva za pojedina stavke, a ti klubovi su svrha sami sebi i nikome više.
U razgovorima sa nadležnima tražimo da nam se prepusti na upravljanje prostorija na igralištu bivšeg NK "Jadrana", ali još uvijek nailazimo na nerazumijevanje nužnosti takvog jednog prostora za razne aktivnosti i okupljanja Šećeranaca svih dobnih skupina u primjerenim prostorijama za 21. stoljeće. Namjera nam je da se taj prostor obnovi, uredi i opremi uz minimalna financijska sredstva za Grad Beli Manastir, koji je vlasnik prostora, ali se ne vidi volja, iako Šećerana ima dva dogradonačelnika u poglavarstvu grada. Ne želimo da se ponovi situacija sa "restoranom" ili prostorom Šećerane, gdje su nastala dva prostora idealna za okupljanje štetočina (štakora, lisica, pasa lutalica, rasta ambrozije, padanja žbuke sa fasade i drugog štetnog za građane) usred tri naseljena mjesta, Šumarine, Šećerane i Branjin Vrha, a to nikog ne dira. Uvijek se ističu visokopolitički motivi, jer nekoj opciji se nešto ne sviđa, od mogućnosti okupljanja "ovih" ili "onih" ili polaganja tko ima veće pravo. Ma ljudi, pravo da se to uredi imaju svi građani, a cilj je da se maksimalno koristi, pa za koje god namjene, a da se ne devastira, propada i narušava izgled cijelog naselja. Htjeli bih čuti i poneki vaš glas u vezi toga, jer i vi živite u istoj sredini.
Ako ovo čitate, puno nam znači, ali htjeli bi da nam se obratite i pridružite u aktivnostima kojima ćemo poboljšati izbor rekreativnih, sportskih i društvenih aktivnosti u jednoj maloj baranjskoj sredini, koja je željna pozitivnih događanja.
Ne znam, možda malo opširno, ali je iskreno!