ponedjeljak, 2. svibnja 2011.

Uspješan nastup orijentacista iz Šećerane!

Dragi čitaoci, ovoga vikenda, 30.04. i 01.05. članovi Udruge IZBOR i polaznici škole orijentacije nastupili su na dvodnevnom natjecanju u orijentacijskom trčanju u blizini Dvorca Maruševec i u blizini dvorca Trakošćan.  Prvoga dana se trčalo na karti 1:5000, teren je bio skoro ravan, dosta otvorene šuma, sa malo močvarnog dijela i ponešto kopriva (one daju poticaj). Prvi dan su polaznici škole imali očekivane rezultate nakon trke, s obzirom da su trčali na novom terenu, novoj (njima) karti, drugačijem mjerilu (od onog na kojem su se učili i navikli) i natjecateljskoj atmosferi. Tu ću naglastiti i dugačak put kao dodatan napor. Nastupilo je oko 80 natjecatelja, a kod proglašenja pobjednika s pljeskom svih prisutnih se pozdravila najava (organizatora natjecanja) osnivanja orijentacijskog kluba "Sova"  iz Šećerane.
Prenoćili smo i spavali smo u dvorani Osnovne škole u Bednji. Na strunjačama i u vrećama za spavanje, što je nekim članovima bilo novo iskustvo. U dvorani je noćilo oko 30 orijentacista.
Drugoga dana se trčalo na novoj karti pored jezera u blizini dvorca Trakošćan. vrijeme nas je poslužilo, a došlo je trčati oko 130 orijentacista, jer se trčalo za Prvenstvo Hrvatske na kratke staze iliti u sprint orijentaciji. Karta je bila u mjerilu 1:5000 sa strmim padinama, otvorenom šumom i na jednom mjestu (meni bitno) dosta svježe pokošenih kopriva, što je nezgodno kad padneš u njih.
E sada dolazi najbolje, nakon trke u kategoriji M 14, naš školarac, Luka Ivković osvojio je izvrsno 2. mjesto u jakoj konkurenciji i još važnije to je bilo Prvenstvo Hrvatske na kratke staze. Ostali su bili solidni i pred svima njima ( i Lukom) je daljnje nadograđivanje znanja i iskustva, a ovakav rezultat mora biti poticaj, a ne razlog za opuštanje. To nam je samo pokazatelj dobrog dosadašnjeg rada i sposobnosti koje se kriju kod tih mladih ljudi
Pošto nismo registrirani kao klub u okviru Orijentacijskog saveza Hrvatske, Luka nije mogao dobiti priznanje, ali odluka o osnivanju prvog orijentacijskog kluba u istočnoj Hrvatskoj postoji i najvjerojatnije će se realizirati tijekom mjeseca svibnja 2011. godine. 
Na kraju mogu reći da mi je žao što na natjecanje nisu išli svi prijavljeni polaznici Škole orijentacije, jer je važno ići na natjecanja poradi stjecanja iskustva. Slike ću staviti tijekom dana.
 

Nema komentara:

Objavi komentar