petak, 5. studenoga 2010.

Činimo teren sigurnijim!

Dragi čitatelji!
Vrijedni članovi udruge su odlučili da idu dalje sa svojim aktivnostima, pošto je vrijeme lijepo i šteta je ne izaći u prirodu. Stoga smo došli do toga da teren kod Popovca, znan kao Goldberg iliti Zlatno brdo, koji je stavljen na orijentacijsku kartu treba pretražiti da bi se otkrili eventualno promaknuli bunari. Na brdu ima dosta bunara koje su ljudi kopali zbog vinograda, ali su neki nažalost zapostavljeni, pa ćemo u suradni sa udrugama s područja grada Belog Manastira i uz potporu grada Belog Manastira i općine Popovac organizirati volontersku akciju. Tom akcijom želimo pronaći sve bunare o kojima se nitko ne brine, označiti ih i potom učiniti sigurnim za sve građane, putnike, izletnike..... U slučaju da ste nam se voljni pridružiti u nastavku vam prilažemo poziv.
PS
Neće biti fizičkog rada, a obrok i osvježenje osigurani. Samo ponesite svoj pribor za jelo i porciju.

UDRUGA „IZBOR“
Žrtava Domovinskog rata bb
Šećerana
31300 Beli Manastir
e-mail: udruga_izbor@net.hr




POZIV


Dragi prijatelji, pozivamo vas dana 14.11.2010. godine na zajedničko druženje u prirodi na svježem zraku. Nije riječ samo o druženju, već vas trebamo da nam pomognete pretražiti teren da otkrijemo eventualno neoznačene bunare na prostoru oko Popovca. Govorimo o jednom grebenu Banske kose, zvanom Goldberg i koji je površine od jednog kvadratnog kilometra. Taj prostor nam je važan, jer je udruga IZBOR iz Šećerane napravila kartu za orijentacijsko trčanje na tom grebenu i koristit će se taj prostor za školu orijentacije od veljače 2011. godine. Početak pretrage terena je u 10,30 sati, od Lovačkog doma u Popovcu. Obucite se višeslojno, toplo i odjećom prigodnom za kretanje po šumi.

Znači, da se izbjegne bilo kakva neugodna situacija na tom području trebamo i pozivamo vas na četiri sata boravka na zraku, dobru domaću papicu i osvježenje i zbog toga ćemo vam biti zahvalni.

Na vrijeme nam javite broj zainteresiranih i voljnih istegnuti tijelo, da možemo pripremiti dovoljan broj obroka i prijevoz, u slučaju da nekome treba.

Prijavu pošaljite na e-mail: udruga_izbor@net.hr do 11.11.2010. godine.

Prijevoz kreće ispred TC Lidl u Belom Manastiru, 14.11.2010. godine u 09,30 sati.
U slučaju lošeg vremena (kiša) akciju odgađamo za tjedan dana,

Nema komentara:

Objavi komentar